Fysiotherapiepraktijk Apeldoorn

     055 534 35 46

Revalidatie in Apeldoorn

Reuma fysiotherapie in Apeldoorn

Vermindert uw pijn en verbetert uw dagelijks functioneren!

Met reuma fysiotherapie kan onze gespecialiseerde reuma fysiotherapeut in Apeldoorn u helpen bij reumatische aandoeningen. Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat, die niet door een ongeval zijn ontstaan. Veel voorkomende reumatische aandoeningen zijn: Reumatoïde artritis, M. Bechterew, Artritis psoriatica, Artrose en Fibromyalgie. De meeste vormen van reuma veroorzaken pijn en stijfheid in gewrichten of spieren. Daardoor kunt u zich minder goed bewegen, wat beperkingen kan geven in het dagelijks leven. Ook kunt u moe of lusteloos worden van reuma. Klachten kunnen in de loop van de dag erger of juist minder erg worden. Het is niet bekend waardoor mensen reuma krijgen. Omgevingsfactoren zoals roken en overgewicht spelen waarschijnlijk een rol. Het lijkt er ook op dat reuma erfelijk is: mensen bij wie reuma in de familie voorkomt hebben meer kans om door de ziekte getroffen te worden. Heeft u eenmaal een bepaalde vorm van reuma, dan is de kans echter niet groter dat u ook een andere vorm van reuma krijgt. Reumatische aandoeningen zijn meestal chronisch, u kunt er dus niet van genezen. Zonder behandeling worden de klachten vaak erger. Met een goede behandeling kunnen uw klachten verminderen en kan de aandoening tot rust komen. Wel zullen goede en slechte periodes elkaar blijven afwisselen. Voor mensen met reuma is beweging erg belangrijk en is zeer effectief in het verbeteren van uw fysiek functioneren, het verminderen van uw pijn en daarmee de kwaliteit van uw leven verbeteren.  Leeuwis Fysiogroep is aangesloten bij FyraNet Apeldoorn. Onze fysiotherapeut gespecialiseerd in reuma helpt u graag verder!

Hoe kan Revalidatie bij Reuma u helpen?

Tijdens ons revalidatieprogramma voor reuma leert u op de juiste manier te bewegen. Door regelmatig te bewegen en de juiste oefeningen te doen, kunnen uw gewrichten en spieren langer en beter functioneren. De pijn kan verminderen en u kunt langer mobiel blijven. Samengevat zorgt bewegen bij reuma en osteoporose voor de volgende voordelen: u krijgt meer kracht, uw lenigheid verbetert, uw vertrouwen in uw lichaam neemt toe, uw klachten worden minder hevig of treden minder snel op, u voorkomt vermoeidheid en verbetert het concentratievermogen, het risico op klachten door stress neemt af, bewegen gaat na verloop van tijd beter en gaat in het dagelijks leven passen. Deze activiteiten hebben gemeen dat ze u de balans leren herkennen tussen wat u aankunt en wat u doet. Op die manier werkt u gericht aan een verbetering van uw klachten en leert u omgaan met uw beperkingen.

Ons revalidatieprogramma voor reuma levert u het volgende op:
1. Minder pijn
2. Minder stijfheid
3. Minder vermoeidheid
4. Meer kracht
5. U blijft langer mobiel
6. Plezier in bewegen

Hoe helpt onze fysiotherapeut u bij Reuma?

De patiënt wordt geïnformeerd over gezondheidseffecten van bewegen, specifiek met een aandoening als artrose. Ook de door de patiënt ‘ervaren’ nadelen van bewegen worden besproken en zelfs omgebogen naar voordelen (motivational interviewing).  Het samen met een maatje bewegen wordt gestimuleerd. De fysiotherapeut bepaalt in samenspraak met de patiënt haalbare doelen. Het programma wordt aangepast aan de mogelijkheden en individuele capaciteiten om actief te bewegen. Een aanvullend (online) programma gestimuleert om ook buiten de contactmomenten in de fysiotherapiepraktijk actief te blijven. Samen met de fysiotherapeut wordt gezocht naar oplossingen en de juiste acties ondernomen om een actieve leefstijl te garanderen en te handhaven. 

Ons revalidatieprogramma voor reuma patiënten in het kort:
- Intake en opstellen persoonlijk revalidatieprogramma
- Voorlichting over reuma
- Leren bewegen en in beweging blijven
- Veilig en verantwoord leren bewegen
- Spierversterkende en mobiliserende oefeningen
- Effecten inzichtelijk door evaluatie en testen
- Aanleren van functionele oefeningen
- Oefeningen om zelfstandig uit te voeren

FyraNet Apeldoorn
Leeuwis Fysiogroep is aangesloten bij FyraNet Apeldoorn en omgeving. Fyranet is een samenwerkingsverband tussen gespecialiseerde zorgverleners van patiënten met reumatische klachten. Het netwerk is tot stand gekomen in samenwerking met de reumatologen en reumaconsulenten van Gelre Ziekenhuis te Apeldoorn. Samenwerking vindt plaats met de reumapatiëntenverenigingen, met uw huisarts, uw reumatoloog en uw reumaconsulent. Wanneer u behandeld wordt door de fysiotherapeuten die lid zijn van het netwerk, bent u verzekerd van behandeling door een ervaren fysiotherapeut met de specifieke kennis van reumatische aandoeningen. De fysiotherapeuten van FyraNet volgen regelmatig bijscholing om up to date te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van reumatische aandoeningen.

Wordt Revalidatie bij Reuma vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Reuma is een chronische aandoening en staat op de Lijst Borst of Chronische Lijst. Als volwassene vanaf 18 jaar krijgt u fysiotherapie bij reuma volledig vergoed vanaf de 21ste behandeling. De eerste 20 behandelingen fysiotherapie bij reuma worden vergoed uit uw aanvullende zorgverzekering indien u voldoende verzekerd bent voor fysiotherapie. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar. Als jongere tot 18 jaar met een chronische aandoening, zoals reuma, krijg je alle behandelingen fysiotherapie bij reuma volledig vergoed.

Wilt u meer weten over Revalidatie bij Reuma?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel, mail of chat met ons, we helpen u graag bij uw herstel!

Fysiotherapie in Apeldoorn - online je afspraak maken   Online afspraak
Fysiotherapie in Apeldoorn - bellen voor een afspraak   Bel 055 534 35 46
Fysiotherapie in Apeldoorn - contact   Heeft u een vraag?
Praktijk 't Fort

Winkelcentrum t Fort
Linie 101
7325 DP Apeldoorn

Openingstijden Praktijk
Maandag: 08:00 - 18:00 uur.
Dinsdag: 08:00 - 18:00 uur.
Woensdag: 08:00 - 18:00 uur.
Donderdag: 08:00 - 21:00 uur.
Vrijdag: 08:00 - 18:00 uur.
Openingstijden FysioFit
Maandag: 08:00 - 18:00 uur.
Dinsdag: 08:00 - 20:00 uur.
Woensdag: 08:00 - 18:00 uur.
Donderdag: 08:00 - 18:00 uur.
Vrijdag: 08:00 - 18:00 uur.

* Met uitzondering van feestdagen.

Wat neemt u mee?
Een geldig legitimatiebewijs
Uw verzekeringsgegevens
Een handdoek

Even voorstellen

Reuma Fysiotherapeut Apeldoorn Birgit Bebelaar

Birgit Bebelaar
Praktijk 't Fort.
"Ik kom ook bij U aan huis".