Fysiotherapiepraktijk Apeldoorn

     055 534 35 46

Oncologiefysiotherapie in Apeldoorn

Oncologiefysiotherapie Apeldoorn

Met Oncologiefysiotherapie behandelt onze Oncologiefysiotherapeut in Apeldoorn bewegingsproblemen als gevolg van kanker of als gevolg van de medische behandeling van de kanker, zoals: pijn, spanningsklachten, littekenweefsel, huidveranderingen, stijfheid van gewrichten en spieren, lymfe oedeem(vochtophoping), spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid. Onze Oncologiefysiotherapeut is aangesloten bij het Oncologie Netwerk Apeldoorn en OncoNet. U kunt bij ons met of zonder verwijzing van uw arts een afspraak maken bij onze Oncologiefysiotherapeut in Apeldoorn.

Wanneer helpt Oncologiefysiotherapie?

Als u behandeld bent voor kanker kan het zo zijn dat u ondanks dat u restverschijnselen van de behandeling hebt overgehouden. Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie. Ze richt zich specifiek op het behandelen van bewegingsproblemen ten gevolge van kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van kanker.

Oncologiefysiotherapie kan u helpen bij:

  • Pijn
  • Spanningsklachten
  • Stug littekenweefsel
  • Huidveranderingen
  • Stijfheid van gewrichten en spieren
  • Lymfeoedeem(vochtophoping)
  • Spierzwakte
  • Conditieverlies en vermoeidheid

Wat doet onze Oncologiefysiotherapeut?

Tijdens uw eerste afspraak beginnen wij met een screening en vervolgens een intake. Tijdens dit onderzoek krijgt u een aantal vragen over verschillende aspecten van uw gezondheid. Op deze manier brengen wij uw klachten in kaart om een passend behandelplan op te stellen. Na dit onderzoek volgt een behandeling. Behandelingen Oncologiefysiotherapie zijn gericht op het beter laten functioneren van uw gewrichten en spieren die door de medische behandeling van kanker, zoals een operatie, bestraling of chemo, aangetast kunnen zijn. De behandeling kan  bestaan uit mobilisatie, massage, tapen, rekken en oefeningen. Verminderde fitheid of blijvende vermoeidheid kan bestreden worden door twee keer per week medische training te volgen. Dit geldt ook voor behoud van fitheid tijdens chemotherapie. Oncologiefysiotherapie kan bij ons gecombineerd worden met Oedeemtherapie voor de behandeling van Oedeem(vochtophoping), die ontstaan kan zijn door de kanker of door de medische behandeling van kanker, zoals operatie (met name als er lymfeklieren zijn verwijderd) of bestraling (schade aan weke delen zoals huid en spieren). Een behandeling Oedeemtherapie bestaat uit een combinatie van compressie( zwachtelen of steunkous), massagetechnieken  (manuele lymfedrainage, littekenmassage, fascietechnieken), lymfetaping en oefeningen. Onze Oncologiefysiotherapeut werkt nauw samen met andere specialisten, zoals oncologen of chirurgen. U kunt bij ons met of zonder verwijzing van uw arts een afspraak maken bij onze oncologiefysiotherapeut.

Wordt Oncologiefysiotherapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Oncologiefysiotherapie wordt vergoed uit uw aanvullende verzekering, met uitzondering van chronische aandoeningen die op de lijst Borst(chronische lijst) staan. Vraag uw fysiotherapeut of u een chronische aandoening heeft. Bij Leeuwis Fysiogroep gaan we voor kwaliteit. U kunt bij ons met of zonder verwijzing van uw arts een afspraak maken bij onze oncologiefysiotherapeut in Apeldoorn.

Vergoeding voor jongeren met een chronische aandoening
Als jongere tot 18 jaar met een chronische aandoening krijg je alle behandelingen Oncologiefysiotherapie volledig vergoed.

Vergoeding voor volwassenen vanaf 18 jaar met een chronische aandoening
Als volwassene vanaf 18 jaar met een chronische aandoening krijgt u behandelingen Oncologiefysiotherapie volledig vergoed vanaf de 21-ste behandeling. U betaalt de eerste 20 behandelingen zelf. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.

Wilt u meer weten over Oncologiefysiotherapie?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel, mail of chat met ons, we helpen u graag bij uw herstel!

Fysiotherapie in Apeldoorn - online je afspraak maken   Online afspraak
Fysiotherapie in Apeldoorn - bellen voor een afspraak   Bel 055 534 35 46
Fysiotherapie in Apeldoorn - contact   Heeft u een vraag?
Praktijk de Eglantier

Gezondheidscentrum de Maten
Eglantierlaan 11
7329 AN Apeldoorn

Openingstijden Praktijk
Maandag: 08:00 - 18:00 uur.
Dinsdag: 08:00 - 18:00 uur.
Woensdag: 08:00 - 21:00 uur.
Donderdag: 08:00 - 18:00 uur.
Vrijdag: 08:00 - 18:00 uur.
Openingstijden FysioFit
Maandag: 08:00 - 21:00 uur.
Dinsdag: 08:00 - 19:00 uur.
Woensdag: 08:00 - 21:00 uur.
Donderdag: 08:00 - 20:00 uur.
Vrijdag: 08:00 - 18:00 uur.

* Met uitzondering van feestdagen.

Wat neemt u mee?
Een geldig legitimatiebewijs
Uw verzekeringsgegevens
Een handdoek

Even voorstellen

Oncologiefysiotherapeut Apeldoorn Anneke de Joode

Anneke de Joode
Praktijk de Eglantier.

Oncologie Netwerk Apeldoorn
OncoNet