Fysiotherapiepraktijk Apeldoorn

       055 534 35 46

Oedeemtherapie in Apeldoorn

Oedeemtherapie in Apeldoorn

Op deze pagina vindt u informatie over Oedeemtherapie in onze praktijk voor Oedeemtherapie in Apeldoorn in de wijken De Maten, Osseveld en het Woudhuis. Oedeemtherapie is een fysiotherapeutische behandeling die wordt toegepast wanneer er sprake is van Oedeem. Bij Oedeemtherapie worden zwellingen of abnormale ophopingen van vocht(oedeem) in het lichaam behandeld. Een oedeem kan over het hele lichaam voorkomen. Onze oedeemtherapeuten richten zich bij de behandeling van oedeem op de stimulatie van vochtafvoer. U kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van uw arts. 

Bij welke klachten helpt Oedeemtherapie?

Oedeemtherapie wordt toegepast wanneer er sprake is van Oedeem. Oedeem is een een zichtbare zwelling door een abnormale ophoping van weefselvocht. Oedeem kan over het hele lichaam voorkomen. Het vocht hoopt zich op door een verstoring van het lymfesysteem. Dit lymfesysteem is te vergelijken met de bloedsomloop, maar dan met name in de huid. Er bevinden zich lymfeknopen op essentiële punten, zoals in de oksel en lies. Wanneer deze knopen aangedaan zijn of verwijderd zijn, is de doorgang om vocht af te voeren gestremd. Het lymfevocht wat door ons hele lichaam circuleert stagneert voor die knopen en hoopt zich op tot een zichtbare zwelling. Ook kunnen de kleinere, maar niet minder belangrijke lymfevaten niet goed functioneren. Oorzaken van Oedeem kunnen zijn: (borst)kanker, een borstoperatie, littekens of lymfoedeem als gevolg van bestraling, chemotherapie, een operatieve ingreep of een ongeval.

Wat doet onze Oedeemtherapeut?

Tijdens uw eerste afspraak beginnen wij met een screening en vervolgens een intake. Tijdens dit onderzoek krijgt u een aantal vragen over verschillende aspecten van uw gezondheid. Op deze manier brengen wij uw klachten in kaart om een passend behandelplan op te stellen. Na dit onderzoek volgt een behandeling. Bij Oedeemtherapie richt de Oedeemfysiotherapeut zich op de stimulatie van vocht afvoer.Dit doet de Oedeemfysiotherapeut onder meer doormiddel van oefentherapie, waarbij de spieren worden aangespannen om het vocht af te voeren via de lymfe- en bloedbanen in het lichaam. Hij maakt ook gebruik van manuele lymfdrainage, dit is een specifieke massagetechniek om vocht te verplaatsen naar delen van het lichaam waar de vochtafvoer wel normaal functioneert. Daarnaast kan de Oedeemfysiotherapeut bandages, tape en therapeutische kousen gebruiken om vochtophoping tegen te gaan.Vaak werkt de Oedeemfysiotherapeut samen met andere specialisten zoals oncologen of chirurgen. U kunt bij ons met of zonder verwijzing van uw arts een afspraak maken bij een van onze Oedeemtherapeuten in Apeldoorn.

Wordt Oedeemtherapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Oedeemtherapie wordt vergoed uit uw aanvullende verzekering, met uitzondering van chronische aandoeningen die op de lijst Borst(chronische lijst) staan. Vraag uw fysiotherapeut of u een chronische aandoening heeft. Bij Leeuwis Fysiogroep gaan we voor kwaliteit. U kunt bij ons met of zonder verwijzing van uw arts een afspraak maken bij onze Oedeemtherapeut in Apeldoorn.

Vergoeding voor jongeren met een chronische aandoening
Als jongere tot 18 jaar met een chronische aandoening krijg je alle behandelingen voor Oedeemtherapie volledig vergoed.

Vergoeding voor volwassenen vanaf 18 jaar met een chronische aandoening
Als volwassene vanaf 18 jaar met een chronische aandoening krijgt u behandelingen Oedeemtherapie volledig vergoed vanaf de 21-ste behandeling. U betaalt de eerste 20 behandelingen zelf. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.

Wilt u meer weten over Oedeemtherapie?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel, mail of chat met ons, we helpen u graag bij uw herstel!

Fysiotherapie in Apeldoorn - online je afspraak maken   Online afspraak
Fysiotherapie in Apeldoorn - bellen voor een afspraak   Bel 055 534 35 46
Fysiotherapie in Apeldoorn - contact   Heeft u een vraag?
Praktijk de Eglantier

Gezondheidscentrum de Maten
Eglantierlaan 11
7329 AN Apeldoorn

Openingstijden Praktijk
Maandag: 08:00 - 18:00 uur.
Dinsdag: 08:00 - 18:00 uur.
Woensdag: 08:00 - 21:00 uur.
Donderdag: 08:00 - 18:00 uur.
Vrijdag: 08:00 - 18:00 uur.
Openingstijden FysioFit
Maandag: 08:00 - 21:00 uur.
Dinsdag: 08:00 - 19:00 uur.
Woensdag: 08:00 - 21:00 uur.
Donderdag: 08:00 - 20:00 uur.
Vrijdag: 08:00 - 18:00 uur.

* Met uitzondering van feestdagen.

Praktijk 't Fort

Winkelcentrum t Fort
Linie 101
7325 DP Apeldoorn

Openingstijden Praktijk
Maandag: 08:00 - 18:00 uur.
Dinsdag: 08:00 - 18:00 uur.
Woensdag: 08:00 - 18:00 uur.
Donderdag: 08:00 - 21:00 uur.
Vrijdag: 08:00 - 18:00 uur.
Openingstijden FysioFit
Maandag: 08:00 - 18:00 uur.
Dinsdag: 08:00 - 20:00 uur.
Woensdag: 08:00 - 18:00 uur.
Donderdag: 08:00 - 18:00 uur.
Vrijdag: 08:00 - 18:00 uur.

* Met uitzondering van feestdagen.

Wat neemt u mee?
Een geldig legitimatiebewijs
Uw verzekeringsgegevens
Een handdoek

Even voorstellen

Anneke-de-Joode-groot.fw.png

Anneke de Joode
Praktijk de Eglantier.

Corinne-Marsman-groot.fw.png

Corinne Marsman
Praktijk de Eglantier.

Peter-Bakker-groot.fw.png

Peter Bakker
Praktijk 't Fort.