valpreventie training

Verklein het risico op vallen in uw dagelijks leven

Valpreventie Apeldoorn

Met Valpreventie training in onze fysiotherapiepraktijk in Apeldoorn of bij u aan huis, leren wij u om uw valkans te verkleinen. Valongevallen vormen een belangrijk en toenemend probleem onder ouderen . Een valongeval is de belangrijkste oorzaak van letsel bij ouderen. Iedere 4 minuten wordt er een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp opgenomen omdat hij gevallen is. Gerichte valpreventie is essentieel om deze problematiek een halt toe te roepen en is bovendien ook zeer goed mogelijk. Er is veel wetenschappelijk bewijs hoe het valrisico bij ouderen verminderd kan worden en er zijn meerdere effectieve interventies mogelijk. Met valpreventie training verkleind u het risico op vallen en kunt u veiliger bewegen in uw dagelijks leven. Onze valpreventie training bestaat uit adviezen, balansoefeningen en krachttraining. U kunt bij ons met of zonder verwijzing van uw arts een afspraak maken bij onze valpreventie fysiotherapeut in Apeldoorn.

Hoe helpt valpreventie?

Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Struikelt u wel eens? Bent u laatst gevallen en daardoor onzekerder geworden? U bent niet de enige. Jaarlijks worden 140.000 senioren behandeld voor de gevolgen van een val. Ouderen en mensen met een beperking struikelen en vallen relatief vaak. Het letsel opgelopen door een valongeval heeft veel impact op uw zelfredzaamheid, het langer thuis kunnen wonen en uw kwaliteit van leven. Problemen met de balans, afname van kracht en reactievermogen, huisinrichting en woonomgeving kunnen hierbij een rol spelen. Het verkleinen van de kans om te vallen is niet altijd moeilijk. Onze fysiotherapeut kijkt samen met u waar uw risicofactoren liggen. Ook zou u een loophulpmiddel aan kunnen schaffen, waarbij onze fysiotherapeut u kan adviseren.

Verklein uw valrisico

Wat leert u met valpreventie training?

Tijdens de eerste afspraak wordt er een behandelplan opgesteld aan de hand van een screening en een intake gesprek. Tijdens dit gesprek onderzoekt onze valpreventie fysiotherapeut samen met u uw valrisico en de mogelijke oorzaken. Er wordt gekeken naar uw balans, afname van kracht en reactievermogen, huisinrichting en woonomgeving. Tijdens de valpreventie trainingen krijgt u advies, balansoefeningen en krachttraining om uw val kans te verkleinen. Onze valpreventie fysiotherapeut komt ook bij u thuis.

Wordt valpreventie vergoed?

Valpreventie valt onder fysiotherapie en wordt vergoed uit uw aanvullende zorgverzekering. U kunt bij ons met of zonder verwijzing van uw arts een afspraak maken bij onze valpreventie fysiotherapeut in Apeldoorn.

Marjo Sloot

Valpreventie Fysiotherapeut

Ik kom ook bij u thuis

Meer weten over valpreventie?

Over de mogelijkheden, over uw behandeling of heeft u een andere vraag? Voel u vrij om contact op te nemen, wij helpen u graag.

Aanmelden

Meld je hier aan voor deelname aan een van onze preventie programma's. Fysio Fitness is vanaf 31 mei weer mogelijk. Wij proberen je altijd in te delen in een een programma op de locatie van je voorkeur. Als de groepslessen vol zitten kunnen we je, indien gewenst, op onze wachtlijst zetten. Je ontvangt altijd een bevestiging van ons.

Groepsles afzeggen?

Heb je een groepsles maar ben je verhinderd? Meld je dan tenminste 8 uur voor de les telefonisch af. Zo kunnen wij iemand anders een plek bieden in de groepsles. Bel ons ma t/m vr van 08:00 tot 16:00 uur. Wil je je lidmaatschap een maand of langer pauzeren? Meld dit dan een maand van tevoren bij je therapeut. Alvast bedankt! 

Naam  
Telefoon  
Email  
Deelnemen  
Locatie  
Je vraag