mensendieck cesar

Hulp bij houdingsproblemen en dagelijks functioneren

Mensendieck Cesar Apeldoorn

Oefentherapie Mensendieck Cesar is een paramedische behandelmethode, gericht op behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, bijvoorbeeld door veel thuiswerken. De Oefentherapeuten Mensendieck Cesar van Leeuwis Fysiogroep helpen jou bij houdingsproblemen, ademhaling en zelfredzaamheid. Je kunt met of zonder een verwijzing van je arts terecht bij onze Oefentherapeuten in Apeldoorn de Maten, Osseveld en Zuidbroek.

Wanneer Mensendieck Cesar?

Oefentherapie Mensendieck Cesar is zinvol bij pijnklachten en klachten die veroorzaakt worden door een onjuiste houding van het lichaam. Die onjuiste houding kan komen omdat je bijvoorbeeld, zonder het zelf in de gaten te hebben, steeds meer voorover gebogen loopt. Of omdat je ongemerkt het ene been meer belast dan het andere. Of omdat je een ongunstige zithouding hebt op je bureaustoel of in de auto. Na verloop van tijd kunnen dan klachten ontstaan. Wanneer je een lichamelijke aandoening hebt( bijvoorbeeld reuma of een spierziekte), loop je vaak een verhoogd risico op het ontstaan van (pijn)klachten. Oefentherapie Mensendieck Cesar is ook gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met een dergelijke aandoening.

Vergoeding Mensendieck Cesar

Oefentherapie wordt in de meeste gevallen vergoed uit de aanvullende zorgverzekering, tenzij je aandoening chronisch is. Een chronische aandoening betekent dat je aandoening op de Lijst Borst of chronische lijst moet staan. Vraag je fysiotherapeut of je een chronische aandoening hebt en lees meer op onze pagina over vergoedingen.

Hulp bij houdingsproblemen en zelfredzaamheid

Behandeling Mensendieck Cesar

Tijdens je eerste afspraak beginnen wij met een uitgebreide screening en vervolgens een intake. Je krijgt dan een aantal vragen over verschillende aspecten van je gezondheid. Op deze manier brengen wij jouw klachten in kaart om een passend behandelplan op te stellen. Na dit onderzoek volgen een behandelingen gericht op preventie, voorlichting en begeleiding. Tijdens de behandelingen leren wij jou met oefeningen bewuster om te gaan met je lichaam, zodat je steeds vaker automatisch kiest voor een betere houding.

Marielle Groot Lipman

Oefentherapeut Mensendieck Cesar

Ellen Bouwmeester

Oefentherapeut Mensendieck Cesar

Meer weten over Mensendieck Cesar?

Over de mogelijkheden, over je behandeling of heb je een andere vraag? Voel je vrij om contact op te nemen, wij helpen je graag.

Afspraak maken 

Je kan met of zonder verwijzing van je arts een afspraak maken. Bel ons maandag t/m vrijdag van 08:00 - 16:00 uur of gebruik ons afsprakenformulier. Wij bellen je altijd voor een bevestiging van je afspraak.

Afspraak afzeggen

Heb je een afspraak gemaakt maar ben je toch verhinderd? Dan willen wij je vragen om je afspraak 24 uur van tevoren telefonisch af te zeggen om anderen ook snel te kunnen helpen. Lukt dit niet en heb je een geldige reden, dan brengen wij de gereserveerde tijd niet in rekening. Bel ons ma t/m vr van 08:00 - 16:00 uur.

Naam  
E-mail  
Telefoon  
Behandeling  
Locatie  
Opmerking