Fysiotherapiepraktijk Apeldoorn

     055 534 35 46

Bekkenfysiotherapie in Apeldoorn

Bekkenfysiotherapie in Apeldoorn

Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie gericht op onderzoek en behandeling van bekken- en bekkenbodem functiestoornissen. Onze bekkenfysiotherapeut houdt zich bezig met onderzoek, preventie, voorlichting, begeleiding en behandeling van bekken gerelateerde klachten. U kunt bij onze bekkenfysiotherapeut in Apeldoorn rechtstreeks, zonder tussenkomst van een arts, een afspraak maken. Maar ook via verwijzing van de huisarts, medische specialisten, psychologen, seksuologen en verloskundigen.

Wanneer helpt Bekkenfysiotherapie?

Bij bekkenproblemen maken we een onderscheid in bekkenbodem functiestoornissen en bekkenklachten. Hieronder kunt u lezen bij welke klachten onze bekkenfysiotherapeut u kan helpen.

Bekkenbodem functiestoornissen:
Ongewild verlies van urine of ontlasting, moeizaam kwijt kunnen van ontlasting, verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen, pijn in de onderbuik, rond de anus of geslachtsdelen, seksuele problematiek gerelateerd aan functiestoornissen van de bekken-bodem, klachten voorafgaand of na afloop van chirurgische ingrepen in de onderbuik bijvoorbeeld gynaecologische, urologische en darm- operaties.

Bekkenklachten:
Bekkenpijn en lage rugklachten in de periode rondom de zwangerschap en bevalling, bekkenpijn en lage rugklachten door andere oorzaken dan zwangerschap of bevalling. Naast de behandeling van klachten bij zwangerschap kunt u ook terecht voor begeleiding gericht op preventie van bekkenpijn en bekkenbodem functiestoornissen.

Wat doet onze Bekkenfysiotherapeut?

Tijdens uw eerste afspraak beginnen wij met een screening en vervolgens een intake. U krijgt dan een aantal vragen over verschillende aspecten van uw gezondheid. Op deze manier brengen wij uw klachten in kaart om een passend behandelplan op te stellen. Na dit onderzoek volgt een behandeling. Bekkenfysiotherapie richt zich op onderzoek, preventie, voorlichting, begeleiding en behandeling. Naast vrouwen kunnen ook mannen in aanmerking komen voor bekkenfysiotherapie. U kunt bij ons rechtstreeks, zonder tussenkomst van een arts, een afspraak maken. Maar ook via verwijzing van de huisarts, medische specialisten, psychologen, seksuologen en verloskundigen.

Wordt bekkenfysiotherapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Bekkenfysiotherapie wordt vergoed uit uw aanvullende zorgverzekering met uitzondering van incontinentieklachten. Bij incontinentieklachten worden 9 behandelingen vergoed uit uw basisverzekering. Hoeveel in uw situatie vergoed wordt, kunt u terugvinden in uw polisvoorwaarden.

Wilt u meer weten over Bekkenfysiotherapie?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel, mail of chat met ons, we helpen u graag bij uw herstel!

Fysiotherapie in Apeldoorn - online je afspraak maken   Online afspraak
Fysiotherapie in Apeldoorn - bellen voor een afspraak   Bel 055 534 35 46
Fysiotherapie in Apeldoorn - contact   Heeft u een vraag?
Praktijk de Gaarde

Gezondheidscentrum de Gaarde
Waleweingaarde 4
7329 BD Apeldoorn

Openingstijden Praktijk
Maandag: 08:00 - 21:00 uur.
Dinsdag: 08:00 - 18:00 uur.
Woensdag: 08:00 - 18:00 uur.
Donderdag: 08:00 - 18:00 uur.
Vrijdag: 08:00 - 18:00 uur.
Spreekuur zonder afspraak
Maandag: 19:00 - 20.00 uur.
Openingstijden FysioFit
Maandag: 08:00 - 18:00 uur.
Dinsdag: 08:00 - 20:00 uur.
Woensdag: 08:00 - 18:00 uur.
Donderdag: 08:00 - 18:00 uur.
Vrijdag: 08:00 - 18:00 uur.

* Met uitzondering van feestdagen.

Wat neemt u mee?
Een geldig legitimatiebewijs
Uw verzekeringsgegevens
Een handdoek

Even voorstellen

Bekkenfysiotherapeut Apeldoorn Alina Dubrovina

Alina Dubrovina
Praktijk de Gaarde