fysio Fitness

Voorkom lichamelijke klachten met verantwoord bewegen

Fysio fitness Apeldoorn

Wanneer je regelmatig beweegt en kunt ontspannen voel je je geestelijk en lichamelijk fitter en heb je op langere termijn minder kans op lichamelijke klachten en bepaalde ziekten. Doe mee met Fysio Fitness en kom bij ons verantwoord bewegen in een kleine groep onder begeleiding van je fysiotherapeut. Tijdens onze groepslessen medisch fitness wordt gericht aandacht besteed aan specifieke aspecten van jouw lichaam en gezondheid met een persoonlijk opgesteld trainingsprogramma. Wij geven elke werkdag groepslessen Fysio Fitness in onze fysiotherapiepraktijken in Apeldoorn de Maten, Osseveld en Zuidbroek. Wil je ook deelnemen aan onze groepslessen fysio fitness in Apeldoorn? Meldt je dan nu aan!

Locaties

Praktijk de Eglantier
Praktijk t Fort
Praktijk de Gaarde
Praktijk Zuidbroek

Je kunt deelnemen aan onze groepslessen fysio fitness van
maandag tot en met vrijdag
van 09:00 tot 21:00 uur.

Abonnementen

Je kunt bij ons al deelnemen vanaf € 8,75 per groepsles. Wij hebben abonnementen voor een of twee keer per week.

Groepslessen van je fysiotherapeut

Bij ons kunt je beginnen met bewegen in een kleine groep onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut op basis van een individueel programma. Je kunt dan gericht aandacht besteden aan specifieke aspecten van je lichaam of je gezondheid. Bij aanvang wordt een fitheidstest afgenomen met een intake en een uitgebreid testprogramma. Deze fitheidstest wordt twee keer per jaar herhaald, in oktober en in april. Ons FysioFit programma met cardiofitness, spierkrachttraining, stabiliteits- en balansoefeningen en lenigheidsoefeningen, bied je de mogelijkheid om met je gezondheid aan de slag te gaan. Je werkt in een kleine groep op een leuke en verantwoorde manier aan je gezondheid. Omdat voor iedere deelnemer een individueel fitness programma wordt opgesteld is deelname geschikt voor iedereen, maar in het bijzonder ook voor mensen met specifieke klachten. Het individuele programma wordt opgesteld aan de hand van een Fittest en een intake. Hierdoor sluit ons medisch fitnessprogramma erg goed aan op diverse klachten en blessures, zoals knieblessures, nekklachten, schouderklachten en rugklachten. 

Waarom is bewegen goed voor je?

Bewegen geeft een fit en energiek gevoel en is goed voor je hart en de bloedvaten. Het verkleint de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en een beroerte. Bewegen helpt om stress te verminderen, je maakt je hoofd leeg, na het bewegen voel je je fitter en energieker, je slaapt beter, je gewicht blijft op peil, je bloeddruk gaat omlaag en de verhouding tussen het goede en slechte cholesterol verbetert. Vooral het goede cholesterol (HDL) gaat omhoog, waardoor je lichaam meer cholesterol kan afvoeren.

 

Bewegen op jouw manier:

Kies een sport of vorm van bewegen die bij je past. Anders is de kans groot dat je snel afhaakt. Het kan helpen om lid te worden van een sportvereniging, fitness club of fysio fitness. Sommige mensen vinden samen sporten leuker dan alleen. Samen sporten is niet alleen leuker, maar je houdt het ook langer vol door het sociale element. Anderen gaan liever zwemmen, schaatsen of joggen. Er zijn mogelijkheden genoeg. Bij ons kun je wekelijks gezellig samen sporten in een kleine groep op recreatief niveau onder begeleiding van je fysiotherapeut.

Hoeveel moet ik bewegen?

Bewegen geeft een fit en energiek gevoel en is goed voor je hart en de bloedvaten. Het vermindert je risico op diabetes, een beroerte en hart- en vaatziekten. Hoe langer, vaker en intensiever je beweegt, hoe beter dit is voor je gezondheid.

 

Norm voor volwassenen en ouderen:
Zit niet te vaak stil;
Beweeg minstens 2,5 uur per week matig intensief;
Doe minstens 2 keer per week activiteiten die je spieren en botten versterken;
Voor ouderen: combineren bewegen met balansoefeningen.

 

Norm voor 4 -18 jarigen:

Zit niet te vaak stil;

Beweeg minstens 1 uur per dag matig intensief;

Doe minstens 3 keer per week activiteiten die je spieren en botten versterken.

 

Is fysio fitness iets voor mij?

Wij onderscheiden ons van fitness in de sportschool door kleinschaligheid en persoonlijke begeleiding door fysiotherapeuten. Onze groepslessen hebben het doel om u regelmatig te laten bewegen onder professionele begeleiding waarbij continuiteit zeer belangrijk is. Het groepselement speelt hier een belangrijke rol als stok achter de deur. Onze medisch fitness groepslessen zijn bedoeld voor mensen die meer begeleiding nodig hebben tijdens het sporten en vooral geschikt voor mensen met specifieke klachten. Het individuele programma wordt opgesteld aan de hand van een Fittest en een intake. Hierdoor sluit ons medisch fitnessprogramma erg goed aan op diverse klachten en blessures, zoals knieblessures, nekklachten, schouderklachten en rugklachten.

 

Voor wie?

Als je specifieke lichamelijke klachten hebt;
Als je lichamelijke klachten wilt voorkomen;
Als je niet in een sportschool wilt sporten;
Als je professionele begeleiding belangrijk is.

 Hoe kan ik deelnemen?

Om deel te nemen aan onze groepslessen kan je je aanmelden via het formulier op deze pagina, bellen of kom langs in een van onze praktijken. Op deze pagina vind je ook een overzicht van de tijdstippen en locaties waar onze groepslessen medisch fitness worden gegeven.

Kom bewegen, wij staan voor je klaar!

Anneke de Joode

Fysiotherapeut

Annet Malenstein

Fysiotherapeut

Bas Boereboom

Fysiotherapeut

Birgit Bebelaar

Fysiotherapeut

Dirk-Jan Veenhuis

Fysiotherapeut

Karlijn Harleman

Fysiotherapeut

Michael Koenekoop

Fysiotherapeut

Peter Bakker

Fysiotherapeut

Steven Gerritsen

Fysiotherapeut

Theo Nijentap

Fysiotherapeut

Meer weten over fysio fitness?

Over de mogelijkheden, over de groepslessen of heb je een andere vraag? Voel je vrij om contact op te nemen, wij helpen je graag.

Aanmelden

Meld je hier aan voor deelname aan een van onze preventie programma's. Fysio Fitness is vanaf 31 mei weer mogelijk. Wij proberen je altijd in te delen in een een programma op de locatie van je voorkeur. Als de groepslessen vol zitten kunnen we je, indien gewenst, op onze wachtlijst zetten. Je ontvangt altijd een bevestiging van ons.

Groepsles afzeggen?

Heb je een groepsles maar ben je verhinderd? Meld je dan tenminste 8 uur voor de les telefonisch af. Zo kunnen wij iemand anders een plek bieden in de groepsles. Bel ons ma t/m vr van 08:00 tot 16:00 uur. Wil je je lidmaatschap een maand of langer pauzeren? Meld dit dan een maand van tevoren bij je therapeut. Alvast bedankt! 

Naam  
Telefoon  
Email  
Deelnemen  
Locatie  
Je vraag