Shockwave therapie in Apeldoorn

Shockwave is vooral geschikt voor langdurige pijnklachten, zoals Hielspoor, Jumpers Knee, Schouderontsteking, Knie artrose of Tenniselleboog.  Shockwave is onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling en wordt altijd aangevuld met diverse mobilisaties en oefeningen. Shockwave wordt vergoed uit uw aanvullende zorgverzekering. Bel 055 534 35 46 voor persoonlijk advies of een afspraak.

Onze shockwave therapeuten

U kunt bij onze Shockwave-therapeut rechtstreeks, zonder tussenkomst van een arts, een afspraak maken. Maar ook via verwijzing van de huisarts of medische specialisten kunt u bij onze Shockwave-therapeut terecht.

T.Nijentap.png Nijentap, T.
Shockwave therapeut
 
Eglantierlaan 11 Apeldoorn
A.Malenstein.png Malenstein, A.
Shockwave therapeut
 
Eglantierlaan 11 Apeldoorn

Wat is Shockwave

Behoort u tot de talloze patiënten die pijnklachten hebben en al het mogelijke heeft geprobeerd om ervan verlost te raken? Dan is Shockwave een mogelijke oplossing. Shockwave is een zeer succesvolle methode gebleken om pijn te behandelen. Extracorporeal shockwave (ESWT) is één van de meeste innoverende ontwikkelingen in de recente behandeling van het bewegingsapparaat. Met Shockwave kan de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong worden bestreden. Het resultaat is vaak na enkele behandelingen al merkbaar. Shockwave is een wetenschappelijk onderbouwde therapievorm waarover zeer regelmatig positief gepubliceerd wordt.

Wanneer Shockwave

De behandeling met Shockwave is vooral geschikt voor langer bestaande pijnklachten:

• Chronische schouderklachten met of zonder kalkafzetting op de pezen
• Chronische elleboogpijn, tenniselleboog of golferselleboog
• Jumpers Knee, pijn net onder de knieschijf
• Chronische pijn aan de achillespees - achillodynie
• Hielpijn, hielspoor en plantaire fasciitis
• Chronische nekpijn, schouderpijn, rugpijn en spanning - trigger points
• Knie artrose
• Andere vormen van peesontstekingen - tendinopathie

Behandeling Shockwave

Tijdens de eerste afspraak bij de Shockwave-therapeut wordt een behandelplan opgesteld aan de hand van een screening en een intake gesprek. Voorafgaand aan de Shockwave behandeling onderzoekt de fysiotherapeut de klacht. Hij maakt hiervoor een echo en lokaliseert het pijngebied en de oorzaak van de pijn. Vervolgens wordt de bewuste pijnplek behandeld met korte Shockwave pulsen. Deze hoog energetische akoestische impulsen hoort u als een duidelijk tikken en voelt als schokken in uw lichaam Deze krachtige trillingen verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied. Zo wordt het natuurlijke herstelmechanisme van het lichaam gestimuleerd. De pulsen worden met een soort pistool op de pijnplek gericht. De behandeling is soms gevoelig, maar kan zonder verdoving plaatsvinden. Shockwave is onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling en wordt altijd aangevuld met diverse mobilisaties en oefeningen.

Voordelen behandeling Shockwave

• Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie
• 
Uitstekend resultaat na gemiddeld 4 tot 6 behandelingen
• De oorzaak van de klacht wordt behandeld niet de symptomen
• Pijnvermindering en herstel van volledige mobiliteit na enkele dagen
• Weinig bijwerkingen.Wel kan direct na de behandeling een lichte roodheid of zwelling ontstaan
• Dankzij Shockwave kan een injectie of zelfs een operatie overbodig blijken

Vergoeding en kosten Shockwave

Shockwave is bij Leeuwis Fysiogroep onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling en wordt in de meeste gevallen uit de aanvullende verzekering vergoed. Hoeveel in uw situatie vergoed wordt, kunt u terugvinden in uw polisvoorwaarden. Een shockwave behandeling wordt altijd aangevuld met diverse mobilisaties en oefeningen. Er wordt 20-30 minuten per behandeling ingepland. Diagnostiek en evaluatie worden gedaan door middel van echografie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het optimale behandelresultaat bereikt wordt bij 4 tot 6 behandelingen. Bij Leeuwis Fysiogroep gaan we voor kwaliteit. Lees meer →