Oefentherapie bij Leeuwis Fysiogroep

Onze oefentherapeuten Cesar Mensendieck zijn gespecialiseerd in het aanleren van een gezonde houding en gezond beweeggedrag. Zij leggen u uit waar uw klachten vandaan komen, waardoor u beter leert omgaan met uw lichaam.

Wat is oefentherapie Mensendieck - Cesar

We zijn de hele dag in beweging, lopen, (gaan) zitten, bukken, tillen, fietsen. Deze bewegingen zijn zo vanzelfsprekend geworden dat we er niet of nauwelijks bij stil staan, totdat er iets misgaat.
De oefentherapeut Cesar Mensendieck leert u begrijpen waar uw klachten vandaan komen en wat u zelf kunt doen om uw klachten te verminderen en/of voorkomen. Daarbij wordt gekeken naar uw lichaamshouding en uw manier van bewegen. De oefentherapeut Cesar Mensendieck coacht u bij het verbeteren van uw houding en uw beweeggedrag in het dagelijks leven.

Wanneer oefentherapie Mensendieck - Cesar

Oefentherapie Cesar Mensendieck kan u helpen bij houdingsafwijkingen, een verstoord beweegpatroon, stress en spanningsgerelateerde klachten, ademhalingsproblemen, revalidatie en sportgerelateerde klachten. Bij Leeuwis Fysiogroep zijn de volgende specialisaties aanwezig binnen de oefentherapie:

  • Psychosomatische oefentherapie
  • Sportoefentherapie
  • Behandeling volgens Chronisch Pijn Protocol

Behandeling oefentherapie Mensendieck - Cesar

Wanneer u voor de eerste keer bij de oefentherapeut komt, wordt er een analyse gemaakt van de houding/beweging(en) waarin u klachten ervaart. Daarbij wordt er gekeken of er sprake is van een bewegingsbeperking.
Op basis van deze analyse wordt een behandelplan opgesteld, dat samen met u besproken zal worden. In dit behandelplan wordt rekening gehouden met uw persoonlijke situatie. Dat houdt in dat de oefeningen zo veel als mogelijk aangepast zullen worden op uw leerstijl en leefomgeving. Op deze manier kunt u de oefeningen toepassen in uw dagelijks leven, op het werk, thuis, tijdens hobby’s en sport. Tijdens de behandeling kunt u makkelijk zittende kleding dragen.

Wat neemt u mee:

→ Een verwijzing van uw arts (indien aanwezig)
→ Een geldig legitimatiebewijs
→ Uw verzekeringsgegevens

Vergoeding oefentherapie

Het basispakket vergoedt slechts in een beperkt aantal gevallen oefentherapie: 1. oefentherapie voor chronische patiënten na de 20-ste behandeling en 2. oefentherapie voor kinderen tot 18 jaar, maximaal 18 behandelingen. Een chronische indicatie betekent dat de indicatie op Lijst Borst (chronische lijst) moet staan. Is er sprake van een chronische indicatie, dan vallen alle behandelingen oefentherapie onder de basisverzekering. Voor de overige patiënten wordt oefentherapie in de meeste aanvullende verzekeringen vergoedt. 
Leeuwis Fysiogroep hanteert de tarieven van uw verzekeraar, zodat u niet meer bij hoeft te betalen. Bij ons weet u waar u aan toe bent! Leeuwis Fysiogroep heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars. Betaling in natura of restitutie: Betaling in natura wil zeggen, dat de verzekeraar de fysiotherapiekosten rechtstreeks aan ons vergoedt. U kunt ook kiezen voor restitute, dan ontvangt u een factuur van ons via Famed welke u kunt declareren bij uw verzekeraar.

Oefentherapeuten

U kunt bij onze Oefentherapeuten Mensendieck Cesar rechtstreeks, zonder tussenkomst van een arts, een afspraak maken. Maar ook via verwijzing van de huisarts of medische specialisten kunt u bij onze Oefentherapeuten terecht. 

M.Groot.Lipman.png Groot Lipman, M.
Oefentherapeut
Eglantierlaan 11 Apeldoorn
Waleweingaarde 4 Apeldoorn
Ellen Bouwmeester Bouwmeester, E.
Oefentherapeut
Eglantierlaan 11 Apeldoorn
Linie 101 Apeldoorn