Valpreventie

Om u weer op weg te helpen geven wij individuele begeleiding om uw valkans te verkleinen. Dit kan bestaan uit adviezen en/of balansoefeningen en/of krachttraining.

Wat is valpreventie

Struikelt u wel eens? Bent u laatst gevallen en daardoor onzekerder geworden? U bent niet de enige. Jaarlijks worden 140.000 senioren behandeld voor de gevolgen van een val. Ouderen en mensen met een beperking struikelen en vallen relatief vaak. Problemen met de balans, afname van kracht en reactievermogen, huisinrichting en woonomgeving kunnen hierbij bijvoorbeeld een rol spelen. Het verkleinen van de kans om te vallen is niet altijd moeilijk. U kunt een afspraak maken bij een fysio-therapeut om na te gaan waar uw risicofactoren liggen. Ook zou u een loophulpmiddel aan kunnen schaffen, waarbij de fysiotherapeut kan adviseren.

Individuele begeleiding valpreventie

Leeuwis Fysiogroep biedt individuele begeleiding aan mensen die hun valkans willen verkleinen. Na een intakegesprek zullen we samen met u een behandelplan opstellen. Dit kan bestaan uit adviezen en/of balansoefeningen en/of krachttraining. Indien nodig kunnen we ook bij u thuis komen. Behandelingen vinden plaats op afspraak. U heeft geen verwijzing van uw arts nodig.

Vergoeding valpreventie

De vergoeding voor deze begeleiding valt onder de fysiotherapie en komt uit uw aanvullende pakket. Wij helpen u graag weer verder!

Tarieven