Revalidatie bij COPD

Wij geven revalidatie trainingen aan mensen met COPD om hun conditie op peil te houden, zodat zij niet in een neerwaartse spiraal terecht komen. Als u zich inspant en dat leidt tot benauwdheid en hoestbuien, is het begrijpelijk dat u lichamelijke activiteiten liever mijdt. Maar als u chronische bronchitis of longemfyseem heeft is het juist belangrijk dat uw conditie niet in een neerwaartse spiraal terecht komt. Als u minder beweegt, zullen de klachten eerder optreden en uw mogelijkheden steeds verder afnemen.

Wat levert revalidatie bij COPD u op?

De meeste mensen die bij ons komen hebben een training gevolgd in het Ziekenhuis. Wij geven vervolgtrainingen onder begeleiding van een deskundige fysiotherapeut. Tijdens deze trainingen kunt u mensen ontmoeten met dezelfde beperkingen als uzelf en dat kan leerzaam, stimulerend en troostrijk zijn. Het doel is om uw conditie op peil te houden, zodat u niet in een neerwaartse spiraal terecht komt. Heeft u geen revalidatietraining in het ziekenhuis gevolgd en wilt u beginnen met sporten, bespreek dit dan met uw arts. Deze kan de toestand van uw longen bekijken, bepalen hoeveel inspanning u aankunt. 

1. Leren bewegen en in beweging blijven
2. Persoonlijk revalidatieprogramma
3. Effecten inzichtelijk door evaluatie en testen
4. Deskundige begeleiding van een fysiotherapeut
5. Afwisselende oefeningen
6. Veilig en verantwoord bewegen
7. Plezier in bewegen

Neem uw klachten serieus en zorg voor een goede behandeling. Om deel te nemen aan ons revalidatieprogramma COPD kunt u zich aanmelden. Voor inschrijving kunt u langskomen of bellen naar een van onze vestigingen.

Vergoeding revalidatie bij COPD

De vergoeding voor deze begeleiding valt onder de fysiotherapie en komt uit uw aanvullende pakket. Wij helpen u graag weer verder!

Tarieven →