Revalidatie bij Reuma

Voor mensen met reuma is beweging erg belangrijk. Door het volgen van ons beweegprogramma krijgt u weer het vertrouwen in uw lichaam en uw mogelijkheden. Door regelmatig de juiste oefeningen te doen, kunnen uw gewrichten en spieren langer en beter functioneren. Leeuwis Fysiogroep heeft als doel hoogwaardige fysiotherapeutische zorg te bieden aan mensen met een reumatische aandoening, zoals: Reumatoïde artritis, M. Bechterew, Artritis psoriatica, Artrose, Fibromyalgie.

Wat levert revalidatie bij reuma u op?

Tijdens ons revalidatieprogramma leert u op de juiste manier te bewegen. Door regelmatig te bewegen en de juiste oefeningen te doen, kunnen uw gewrichten en spieren langer en beter functioneren. De pijn kan verminderen en u kunt langer mobiel blijven. Samengevat zorgt bewegen bij reuma en osteoporose voor de volgende voordelen: u krijgt meer kracht, uw lenigheid verbetert, uw vertrouwen in uw lichaam neemt toe, uw klachten worden minder hevig of treden minder snel op, u voorkomt vermoeidheid en verbetert het concentratievermogen, het risico op klachten door stress neemt af, bewegen gaat na verloop van tijd beter en gaat in het dagelijks leven passen. Deze activiteiten hebben gemeen dat ze u de balans leren herkennen tussen wat u aankunt en wat u doet. Op die manier werkt u gericht aan een verbetering van uw klachten en leert u omgaan met uw beperkingen.

1. Leren bewegen en in beweging blijven
2. Persoonlijk revalidatieprogramma
3. Effecten inzichtelijk door evaluatie en testen
4. Deskundige begeleiding van een fysiotherapeut
5. Afwisselende oefeningen
6. Veilig en verantwoord bewegen
7. Plezier in bewegen

Fyranet

Leeuwis Fysiogroep is aangesloten bij Fyranet Apeldoorn en omgeving. Fyranet is een samenwerkingsverband tussen gespecialiseerde zorgverleners van patiënten met reumatische klachten. Het netwerk is tot stand gekomen in samenwerking met de reumatologen en reumaconsulenten van Gelre Ziekenhuis te Apeldoorn. Samenwerking vindt plaats met de reumapatiëntenverenigingen, met uw huisarts, uw reumatoloog en uw reumaconsulent. Wanneer u behandeld wordt door de fysiotherapeuten die lid zijn van het netwerk, bent u verzekerd van behandeling door een ervaren fysiotherapeut met de specifieke kennis van reumatische aandoeningen. De fysiotherapeuten van Fyranet netwerk volgen regelmatig bijscholing om up to date te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van reumatische aandoeningen. Fyranet →

Vergoeding revalidatie bij reuma

De vergoeding voor deze begeleiding valt onder de fysiotherapie en komt uit uw aanvullende pakket. Wij helpen u graag weer verder!

Tarieven