Manuele-therapie bij Leeuwis Fysiogroep

Om u weer vrij te laten bewegen, wordt er bij manuele-therapie gericht aandacht besteed aan het beter laten functioneren van uw gewrichten en uw houding. Onze specialisten manuele-therapie richten zich tijdens het behandelen op de oorzaak van uw klachten.

Wanneer Manuele-therapie

Als u een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij ondervindt, kan manuele-therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele-therapie zijn vaak al direct merkbaar na de eerste behandeling. Uw gewrichten fuctioneren beter en bewegen gaat makkelijker. Manuele-therapie is in principe geschikt voor iedereen, ongeacht uw leeftijd. Voorbeelden van klachten die een manueel-therapeut kan behandelen:

• Hoofdpijn en nekpijn in combinatie met slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
• Nekklachten met mogelijke pijnuitstraling naar uw armen
• Schouderklachten
• Lage rugklachten al dan niet met pijn uitstraling naar uw benen
• Hoge rugklachten al dan niet in combinatie met ribpijn en borstpijn
• Duizeligheid bij het bewegen van uw nek
• Kaakklachten al dan niet in combinatie met nekpijn
• Heupklachten

Manuele-therapie bij kinderen

Kinder manuele therapie bij het niet beweeglijk zijn van het hogere deel van de nek van baby’s. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde ligging in de baarmoeder, tijdens de bevalling en bij kunstverlossingen (tang- of vacuümverlossing). Dit deel van de nek is heel belangrijk bij ons bewegen en oriënteren. Een stoornis in de hoge nek geeft dit problemen in het bewegen en de houding. Dit werkt door in de hele wervelkolom, het bekken en de heupgewrichten. Daarnaast veroorzaakt zo’n foutieve stand ook vaak pijn bij bewegen van de nek en/of hoofdpijn. Een baby kan zich maar op één manier uiten en zal dan vaak huilen, ook wel huilbaby genaamd. Symptomen kunnen zijn: een overstrekte houding bij liggen en staan (asymmetrie), een scheve, afgeplatte schedel, veel huilen, wil vroeg staan (al met zeven maanden), wil niet kruipen (billenschuiver), wil niet graag geknuffeld worden, druk of onrustig. De behandeling bestaat uit zachte mobiliserende en manipulatieve technieken aan de hoge nekgewrichten, gewrichten van de wervelkolom en in de bekkengewrichten. De behandeltechnieken zijn klein en zacht, waarbij de juiste behandeltechnieken zich per kind onderscheiden in richting en intensiteit. Uitsluitend de geregistreerde manueel therapeut, die zich gespecialiseerd heeft in het behandelen van zuigelingen, kan deze verfijnde behandeltechnieken op een verantwoorde wijze toepassen.

Behandeling Manuele-therapie

Tijdens de eerste afspraak wordt er een behandelplan opgesteld aan de hand van een screening en een intake gesprek. Hierna volgt een behandeling. Manuele Therapie is een behandelmethode die direct aangrijpt op de gewrichten van ons lichaam. Wanneer iemand door een ongeval, ongewone arbeid of psychische factoren niet meer in staat is op zijn eigen manier te bewegen, kunnen klachten ontstaan. Deze klachten uiten zich niet altijd op de plaats van de oorzaak. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Onze manueel-therapeuten richten zich tijdens het behandelen juist op de oorzaak van uw klachten.

Manueel-therapeuten

U kunt bij ons rechtstreeks, zonder tussenkomst van een arts, een afspraak maken bij een van onze Manueel-therapeuten. Maar ook via verwijzing van de huisarts of medische specialisten kunt u terecht bij onze Manueel-therapeuten. 

P.Jansen.png Jansen, P.
Manueel-therapeut (master)
 
Laan van Zuidbroek 109 Apeldoorn
D.J.Veenhuis.png Veenhuis, D.J.
Manueel-therapeut (master)
 
Linie 101 Apeldoorn
Fysiotherapeut Apeldoorn Silvia Horvath Horvath, S.
Manueel-therapeut
 
Linie 101 Apeldoorn 
P.Bakker.png Bakker, P.
Manueel-therapeut
 
Linie 101 Apeldoorn 
I.van.Hunnik.png Hunnik, I. van
Manueel-therapeut (master)
 
Waleweingaarde 4 Apeldoorn 
A.Malenstein.png Malenstein, A.
Manueel-therapeut (master)
 
Waleweingaarde 4 Apeldoorn 
M.Ausems.png Ausems, M.
Manueel-therapeut (master)
 
Eglantierlaan 11 Apeldoorn 
C.Leeuwis.png Leeuwis, C.
Manueel-therapeut (master)
Regentesselaan 2 Apeldoorn
Klaverweide 1a Barneveld