Kinderfysiotherapie

Praktijk voor Kinderfysiotherapie in Apeldoorn, in de wijken Osseveld-Woudhuis, Zuidbroek, Zevenhuizen en De Maten. Onze kinderfysiotherapeuten richten zich bij de behandeling van kinderen op het bewegend functioneren van het kind. Bel onze kinderfysiotherapeut geheel vrijblijvend voor vragen en/of advies!

Wat is Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie en is gericht op het bewegend functioneren, op behandelen naar actualiteit van het ziekteproces en op betekenisvol functioneren met als doel de gevolgen van motorische problemen op de motorische en de algehele ontwikkeling van het kind te beïnvloeden.

Wanneer Kinderfysiotherapie

Kinderen die naar onze kinderfysiotherapeuten verwezen worden kunnen in twee groepen worden onderscheiden: kinderen van 0 - 4 jaar en kinderen in de schoolleeftijd van 4-16 jaar. In beide groepen wordt onderscheid gemaakt tussen kinderen met acute problemen en chronisch zieke kinderen. Baby's met pijnlijke en geblokkeerde bovenste nekgewrichtjes, worden behandeld door onze manueel therapeuten, gespecialiseerd in manuele therapie voor kinderen. Met behulp van de onderstaande indicatielijsten kunt u een inschatting maken of uw baby of kind in aanmerking komt voor kinderfysiotherapie.

Behandeling Kinderfysiotherapie

Tijdens de eerste afspraak beginnen wij met een screening en vervolgens een intake. Tijdens dit onderzoek krijgen u en uw kind een aantal vragen over verschillende aspecten van zijn of haar gezondheid. Op deze manier brengen wij de klachten van uw kind of baby in kaart om een passend behandelplan op te stellen. Na dit onderzoek volgt een behandeling.
De behandeling door onze kinderfysiotherapeut zal er in de meeste gevallen op gericht zijn de motorische en zintuiglijke ontwikkeling van het kind te stimuleren. Als het nodig is en de behandeling ten goede komt, vindt de behandeling thuis plaats. Dit gebeurt o.a. bij baby's van 0-2 jaar en bij kinderen met een ernstige handicap.

Kinderfysiotherapeuten

Bij onze kinderfysiotherapeuten kunt u rechtstreeks, zonder tussenkomst van een arts, een afspraak maken. Maar ook via verwijzing van de huisarts of medische specialisten.

Kinderfysiotherapeut in Apeldoorn in de wijk de Maten - Marije Lentjes Marije Lentjes
Kinderfysiotherapeut (master)

Praktijk de Gaarde
Praktijk de Eglantier

Annika ter Velde Kinderfysiotherapeut in Apeldoorn Annika ter Velde
Kinderfysiotherapeut (master)
Praktijk t Fort
Praktijk Zuidbroek