Fysiotherapie

U kunt bij ons rechtstreeks, zonder tussenkomst van een arts, een afspraak maken bij een van onze fysiotherapeuten. Maar ook via verwijzing van de huisarts of medisch specialisten kunt u terecht bij onze fysiotherapeuten. U kunt een afspraak maken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Voor acute rug- en nekklachten in het weekend kunt u op zaterdag van 8.30 tot 9.30 uur een afspraak maken. Bel 055 534 35 46 voor persoonlijk advies of een afspraak.

Wat is Fysiotherapie

Fysiotherapie is een discipline die zich bezig houdt met klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, de lichamelijke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een verkeerde beweging of gewoon, omdat het lichaam ouder wordt. Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging.

Passende fysiotherapie voor elke aandoening

Fysiotherapeuten kunnen zich specialiseren. Zo hebben wij manueel fysiotherapeuten, kinderfysiotherapeuten, sportfysiotherapeuten, bekkenfysiotherapeuten, handfysiotherapeuten en kaakfysiotherapeuten. Daarnaast hebben wij fysiotherapeuten die zich hebben toegelegd op psychosomatische klachten zoals vermoeidheid of benauwdheid, oedeemtherapeuten gespecialiseerd in vochtophopingen of lymfologie, fysiotherapeuten gespecialiseerd in hart- en vaatziekten en fysiotherapeuten die klachten rond het kaakgewricht behandelen.

Behandeling fysiotherapie

De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u, zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Tijdens de behandeling fysiotherapie leert hij u hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, doormiddel van een screening en een intake.Tijdens dit onderzoek krijgt u een aantal vragen over verschillende aspecten van uw gezondheid. Op deze manier brengen wij uw klachten in kaart om de beste behandelmethode en professional in te zetten voor uw behandeling. Na dit onderzoek stelt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan op, daarna volgt de eerste behandeling.

Wat neemt u mee

→ Een verwijzing van uw arts (indien aanwezig)
→ Een geldig legitimatiebewijs
→ Uw verzekeringsgegevens
→ Een handdoek