Acupunctuur bij Leeuwis Fysiogroep

Acupunctuur is erop gericht om verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam te herstellen. Om die verstoringen te herstellen plaatst onze acupuncturist dunne naalden op bepaalde punten in het lichaam.

Wat is acupunctuur

Acupunctuur is een traditionele chinese geneeskunst en vergroot de natuurlijke weerstand, verhoogt de pijndrempel en vergroot de levenslust. In het westen hebben we een wetenschappelijke medische aanpak. Op veel gebieden, zoals chirurgie en geneesmiddelen, werkt dat goed. Toch hebben tal van patiënten het gevoel dat de behandeling zich beperkt tot het bestrijden van de ziekte en de symptomen. In de acupunctuur is de ziekte geen fenomeen op zichzelf, maar gaat het om het welbevinden van de mens als geheel. Dat geeft acupunctuur duidelijk een ander uitgangspunt.

Wanneer acupunctuur

Bij stoppen met roken, klachten of aandoeningen aan de luchtwegen, bij klachten of aandoeningen aan de huid, bij klachten of aandoeningen aan het spijsverteringsstelsel, bij klachten of aandoeningen aan het bewegingsapparaat, bij doorbloeding klachten, bij hormonale klachten, bij klachten aan de urinewegen en geslachtsorganen. Daarnaast kan Acupunctuur ook dienen als symptoom bestrijdende of pijnstillende therapie, bijvoorbeeld als lichaamsfuncties door een ongeval onherstelbaar verstoord zijn.

Behandeling acupunctuur

Tijdens de eerste afspraak bij de Acupuncturist wordt een behandelplan opgesteld aan de hand van een intake gesprek en een screening. Hierna volgt een behandeling. Een behandeling acupunctuur is erop gericht om verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam te herstellen. Om die verstoringen te herstellen plaatst de acupuncturist na een diagnose, dunne naalden op bepaalde punten in het lichaam. Daar voelt u doorgaans vrijwel niets van. Door acupunctuur kan het lichaam vaak zo goed gereguleerd worden dat het energie evenwicht zich blijvend herstelt. Uw klachten verminderen sterk of verdwijnen volledig.

Tarieven en vergoedingen Acupunctuur

Hoeveel in uw situatie vergoed wordt, kunt u terugvinden in uw polisvoorwaarden. 

Tarieven →

Acupuncturist

U kunt bij onze Acupuncturist rechtstreeks, zonder tussenkomst van een arts, een afspraak maken. Maar ook via verwijzing van de huisarts of medische specialisten kunt u bij onze Acupuncturist terecht.

L.Wismijer.png Wismeyer, L.
Acupuncturist
Eglantierlaan 11 Apeldoorn